Slăbești în timp ce te energizezi: zumba, sport prin dans

Zumba implică mișcări de dans si aerobic efectuate pe o muzică energică. Genuflexiunile și fandările sunt de asemenea incluse.

În timpul unei clase de Zumba, o persoană poate arde până la 600 de calorii. Totalul de calorii arse în timpul unei sesiuni diferă în funcție de energia impusă de instructor, de tipologia persoanei care face exercițiile, dar chiar și de muzică.

Muzica pe care o veți auzi în timpul unei clase de zumba vine din următoarele stiluri de dans: cumbia, salsa, merengue, mambo, flamenco, cha-cha-cha, reggaeton, soca, samba, muzica hip-hop și tango. Mai pe scurt, muzică alegră, care dă o stare de bine.

Beneficiile clasei de Zumba:

1. Ajută la eliminarea stresului

Mișcările pline de energie ajută la eliberarea endorfinelor, eliminând tensiunea din corp. În plus, vă ajută și să scăpați de grijile zilnice, prin contopirea corpului cu muzica și cu mișcările propuse de antrenor sau de antrenoare.

2. Ajută la reducerea tensiunii arteriale

Există o preconcepție conform căreia hipertensivii nu trebuie să facă sport. Mișcarea chiar este recomandată acestor persoane, putând ajuta la normalizarea tensiunii arteriale.

Atunci când ai hipertensiune, înainte de a începe să faci mișcare, este indicat să te consulți cu medicul cardiolog!

3. Creste densitatea osoasă

Zumba poate crește densitatea osoasă prevenind astfel apariția osteoporozei. Potrivit statisticilor, una din 3 femei adulte dezvoltă măcar o fractură osteoporotică. Nici bărbații nu sunt ocoliți. Circa 1 din 5 bărbați cad în medie victime ale acestei maladii.

4. Te face mai inteligent

Prin învățarea acestor stiluri de dans implicate în program, exercițiile Zumba pot fi considerate o formă de exercițiu mental.

Deoarece muzica este una dintre componentele principale ale antrenamentului Zumba, mai mult ca sigur te vei distra în timpul cursurilor. Este, în același timp, una dintre cele mai bune metode de a te relaxa, de a-ți menține tonusul și sănătatea în cele mai bune condiții.

Zumba este cu adevărat, pentru oricine poate să stea în picioare și dansa.

Nu este necesară nici o experiență de dans sau abilitați într-ale dansului. Persoane de toate vârstele, formele și dimensiunile sunt binevenite și încurajate să participe la orele de Zumba.

Antrenor QFITT
Bianca Solomon

Devino Membru

A venit momentul să-ți depășești limitele și să obții corpul pe care ți l-ai dorit mereu. Înarmează-te cu voință și demonstrează-ți că poți să realizezi orice îți propui!

Q FITT este clubul de fitness unde poți să lucrezi cu echipamente profesionale, să te antrenezi alături de personal traineri cu experiență și să participi la clase de fitness unde workout-ul și distracția se completează perfect. Ce mai aștepți? Ia-ți abonament acum! 

Cumpără abonament

Descarcă gratuit aplicația noastră dedicată pentru membri!

Ai direct pe telefonul tău acces la toate informațiile, îți faci rapid rezervări la clase și îți cumperi abonament online plătind cu card bancar.
Descarcă aplicația UPfit.today și introdu codul unic QFITTCLUB.

Aplicatia mobilă UPfit.today pe Google Play
Aplicatia mobilă UPfit.today pe App Store
Aplicatia mobilă UPfit.today pe App Store
Q FITT foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii