Câtă apă trebuie să bem în timpul antrenamentului

 

Aproximativ 70% din corpul uman este alcătuit din apă. Apa contribuie la buna funcționare a organismului, a articulațiilor și a țesuturilor. De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului și la transportul substanțelor nutritive.

Este recomandat să consumăm apă înainte, în timpul și după antrenament. Consumă apă înainte să apară senzația de sete pentru a evita deshidratarea.

Nici un antrenament fără apă

Atunci când te-ai hotărât să mergi la sală nu uita să iei o sticlă cu apă pe lângă echipament. Nu putem face un calcul exact al cantității de lichide pe care trebuie să o consumi în timpul antrenamentului. Cantitatea optimă de apă depinde mai ales de greutatea corporală, dar și de metabolism, de tipul de efort și de intensitatea antrenamentului.

Recomandat în timpul antrenamentului este consumul a cel puțin o jumătate de litru de apă.

Dacă este un antrenament cu greutăți se recomandă să se bea apă după fiecare serie sau o dată la 2 serii.

Dacă este antrenament cardio odată la 5 minute de alergare sau pedalat, în funcție de antrenament.

La sesiunile de cardio, mă refer la cele în sală cu antrenor, este mai greu, deoarece acolo nu se poate opri antrenorul de fiecare dată, la fix 5 minute pentru a bea noi apă. Totuși, la cardio e bine să avem o sticlă aproape și să consumăm câte puțin de câte ori putem.

Cum bem apă

Sună ciudat, dar foarte mulți oameni nu știu să bea corect apă. Pentru o hidratare optimă, este important să avem grijă cum bem apa.

Mai întâi de toate, nu bem o jumătate sau o sticlă de apă deodată. Clar o să ne simțim greoi și sătui, iar eficiența va scădea. De asemenea, în acest caz, apa nu își mai îndeplinește rolul de hidratare și tinde să treacă direct prin organism. Cel mai bine este să iei doar o înghițitură cât să îți umezești gura și să potolești setea.

Apa ar trebui băută înainte de a apărea o sete accentuată Nu trebuie nici să bei apă la fiecare 5 minute, dar nici să nu bei deloc pentru că nu îți e sete.

Data viitoare când îți faci bagajul pentru sală, nu-ți uita sticla de apă. Spor!

Antrenor QFITT
Bogdan Aionesei

Devino Membru

A venit momentul să-ți depășești limitele și să obții corpul pe care ți l-ai dorit mereu. Înarmează-te cu voință și demonstrează-ți că poți să realizezi orice îți propui!

Q FITT este clubul de fitness unde poți să lucrezi cu echipamente profesionale, să te antrenezi alături de personal traineri cu experiență și să participi la clase de fitness unde workout-ul și distracția se completează perfect. Ce mai aștepți? Ia-ți abonament acum! 

Cumpără abonament

Descarcă gratuit aplicația noastră dedicată pentru membri!

Ai direct pe telefonul tău acces la toate informațiile, îți faci rapid rezervări la clase și îți cumperi abonament online plătind cu card bancar.
Descarcă aplicația UPfit.today și introdu codul unic QFITTCLUB.

Aplicatia mobilă UPfit.today pe Google Play
Aplicatia mobilă UPfit.today pe App Store
Aplicatia mobilă UPfit.today pe App Store
Q FITT foloseşte COOKIES pentru a putea să îți optimizeze și îmbunătățească experiența pe site. Navigând în continuare, îți exprimi acordul pentru folosirea acestora. Află detalii